Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Vlasnicima novosadskih trščara dojadilo čekanje

Nakon godina nebrige i praznih obećanja, vlasnici četiri trščare u Ulici Marka Kraljevića traže da se njihove ruinirane kuće skinu sa liste zaštićenih objekata kako bi mogli da ih poruše da im se ne bi sručile na glavu.

Štamparija na Salajci zatvorena zbog otrovnih materija

Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine tvrdi da je bilo osnova za zabranu rada štamparije "Pre-print", čiji je vlasnik Stanko Krstin nedavno zasuo sandučiće Novosađana stripom u kom tvrdi da je zatvaranje firme rezultat toga što nije platio reket.

Alkohol uzeo maha među mladim Novosađanima

Novosadski srednjoškolci su dobro informisani o opasnostima psihoaktivnih supstanci, ali nedovoljno znaju o štetnosti konzumiranja alkohola, smatra član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Kiralj.

Kamera za najboljeg na Festivalu mini filma

Pobednik petog po redu Festivala mini filma koji se 8. decembra održava u novosadskom Radio kafeu osvojiće kameru, dok će drugoplasirani rad biti nagrađen vikendom za dvoje u Beču, saopštili su organizatori.

Vojvodinu nazvali "južnim krajevima" Mađarske

Memorijalno društvo "Racija 1942" zatražilo je danas od ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da Mađarskoj uputi protest zbog toga što je deo Vojvodine na jednoj manifestaciji u Budimpešti nazvan "južnim krajevima" Mađarske.

Pet kandidata za člana UO RUV

Savet Republičke radiodifuzne agencije objavio je listu od pet kandidata za upražnjeno mesto za člana Upravnog odbora Radiodifuzne ustanove Vojvodine.

Građani Sajmišta žele FK "Ajaks" nazad

Građani sa Sajmišta predali su gradonačelniku Igoru Pavličiću peticiju sa oko 300 potpisa tražeći da odobri Fudbalskom klubu Ajaks da se vrati na teren sa kog je prošle godine iseljen.

Edukativno predavanje za trudnice

Predavanje za trudnice, koje se organizuje u sklopu projekta "Pravovremena informisanost trudnica", biće održano u utorak, 29. novembra, u Mesnoj zajednici "Gavrilo Princip".

Više od 1.000 dužnika svakodnevno u mraku

Elektrovojvodina će do kraja meseca svakodnevno sa mreže isključivati više od 1.000 potrošača, zbog neplaćenih računa, najavio je za Radio 021 rukovodilac Sektora za trgovinu električnom energijom Stevica Cigulov.